Ablak és Ajtó javítás

 
 

Munkáink során csak olyan fa és műanyag nyílászárókat (ablak-ajtó) tudunk javítani, melyek professzionális gyártással készültek.

A gyártókra jellemző . . .

üzemi szinten készülnek

folyamatosan egyenletes minőséget képesek előállítani, akár nagy mennyiségben is

jól leinformálható, referenciákkal rendelkeznek

garanciát vállalnak termékeikre

profi beépítőkkel dolgoznak

Az ablak gyártók legtöbb esetben kiterjedt viszonteladói hálózattal is rendelkeznek.
Lehetséges, hogy az ablakot, "XY Kft." -től rendeli meg, de a gyártást egy másik vállalkozás végzi. (érdemes tisztában lenni a gyártóval)

Ne cseréltesse ki nyílászáróit, ha az a meghibásodáson kívül jó állapotban van ! ! !

Az előforduló példák azt mutatják, hogy egy törött alkatrész cseréjével, vasalat javítással, és az ablak szárnybeállításával a probléma megoldható. A pontos záródás feladata, a biztonság és ablakszigetelés biztosítása.
Sajnálatos módon néhányszor előfordult, hogy a hibásan működő nyílászáró az elhalasztott ablak javítás miatt, vasalattörés következtében kizuhant,ebben az esetben már nagyobb kárral kell szembesülni a tulajdonosnak. 

Hőszigetelt üveg törés, az ablak szárnykeret kötéseinek elmozdulása, esetleg járólap, parketta, padlószőnyeg megrongálódása a következmény.
De ezek még mindig a jobb esetek, ha arra gondolunk akár sérülést is, szenvedhet valamelyik családtag.

A rosszul, nehezen működő nyílászáró balesetet okozhat ! ! !

Ablak javítás munkálatait hasonló szerkezeteken, és az alábbi vasalatokon végzünk.

Fa nyílászárók

ROTO

G-U

SI (Siegenia)

Euro-Elzett

Műanyag nyílászárók

ROTO

G-U

SI-Aubi (Siegenia)

Maco

A Roto, G-U, (Gretsch- Unitas) SI, (Siegenia) ablak vasalatokat, ha nincs készleten, rövid időn belül beszerezzük. Ha nagyobb mennyiségű ablak vasalat csere szükségeltetik, szintén beszerzés előzheti meg a munkálatokat.

A Maco típusú vasalatok esetében a szinte lehetetlen anyagbeszerzés miatt a vasalat teljes cseréjét szoktuk elvégezni Roto típusúra,amely ár-érték és minőség arányban a legmegfelelőbbnek tartunk.

Ablak javítás alkalmával előfordulhat, hogy a régi vasalatok közül, néhány terméket már nem lehet beszerezni.(befejezték a gyártást)
Ilyen esetekben, modernebb ablakvasalat alkatrész kerülhet beszerelésre, vagy a teljes ablak vasalatcsere is megoldás lehet.

Annak érdekében,hogy az ablak,erkélyajtó működése tartósan megmaradjon, rendszeres karbantartási munkákat illetve, felülvizsgálatokat kell elvégezni:

 Minden vasalat alkatrészt meg kell tisztítani, hogy megakadályozza a vasalatok blokkolása által keletkező funkciózavarokat.

 A futósínt (alul) mindig tisztán kell tartani.

A toló vasalat minden mozgó, csúszó és zárási pontot -évente legalább egyszer- be kell olajozni, és működési ellenőrzést kell tartani. (Kizárólag olyan tisztító és ápolószer használható, mely a vasalat korrózió- védő felületkezelését nem károsítja.)

A biztonsági szempontból lényeges vasalat alkatrészek rögzítettségét és a kopás mértékét ellenőrizni kell.

Szükség esetén a rögzítő csavarokat utána kell húzni és a kopott elemeket ki kell cserélni.

A toló ajtók esetében a beállítást,javítást vagy a vasalatok cseréjét szakemberrel kell elvégeztetni ! ! !

A következő típusú erkély ajtó javítás és beállítását vállaljuk:

Bukó - nyíló erkély ajtó

Bukó - toló erkély ajtó

Emelő - toló erkély ajtó